Pouk 14 – 7. Bočna Mišična Proga – POTEK VLAKA

Zdaj bom prikazal zelo pomembno povezavo med nogami in glavo. Ponavadi jo malokdo obravnava, zato tudi ne poznamo njene učinkovitosti pri zdravljenju telesa.

To je 7. bočna mišična proga. Naj povem, da so v 7. bočno mišično progo od medenice navzgor vključeni njeni površinski in globinski deli proge.

Poteg proge boste spet gledali od spodaj navzgor.

Upam, da zdaj že razumete dejstvo, da problemi telesa v zgornjem delu pogosto nastajajo zaradi nereda v spodnjem delu telesa. Zato je nujno na začetku obravnavati noge, od stopal navzgor. Potem bo tudi sam hrbet imel boljšo pokončno postavitev.

Torej, predlagam, da spoznate dve glavni postaji 7. proge na stopalu.

Tukaj začenjata svojo pot mečnični mišici.

Na poti vlaka vidite cel kup postaj, ki igrajo pomembno vlogo v delovanju 7. proge.

Mečnični (peronealni) mišici sta: dolga mečna mišica (m. peroneus longus) in kratka mečna mišica (m. peroneus brevis). Kratka mečna mišica se pripenja na bazo pete stopalnice. Dolga mečna mišica se pripenja na bazo prve stopalnice in prve klinaste kosti. Te postaje je treba zmeraj pridno masirati, ko boste delali sprostitev 7. bočne mišične proge.

Obe mišici gresta navzgor skozi zunanji gleženjski mišični tunel in se pripenjata na mečnico. Mišici dvigujeta rob stopala navzgor.

Potem gre proga gor po bočni strani golena na stegno. Na njeni poti se nahaja nov predor. To je zunanja obstranska vez, ki se pripenja spodaj a vrh glave mečnice, zgoraj pa se pripenja na grčasto lateralno površino bočnega kondila stegnenice.

Od zgornjega dela golenice se začenja močna mišica napenjalka stegenske fascije (m. tenzor fasciae latae). Ta napenjalka gre gor in se pripenja na zgornjo sprednjo črevnično ost.

Mišice napenjalke z dveh strani stabilizirajo medenico v pokončni drži. In nasprotno, upam da ste takoj razumeli. Ko je napenjalka z ene strani zakrčena, avtomatsko k sebi povleče medenico.

Nasvete o progah iščite tukaj:

Delite naprej ...
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja