Pouk 21 – Problem hrbtenice

Vretenca so vezana eno na drugo s pomočjo različnih mišic. Ene so kratke in vežejo sosednja vretenca, druge preskočijo navzgor preko sosednjega, tretje pa združujejo cel kup vretenc.

Na lutki je z rdečo piko označeno rastišče medvretenčnih mišic. Modra linija med njimi je tunel, čez katerega gre v glavnem posamezni živec iz hrbtenjače. Vsi tuneli ležijo drug ob drugem, zato vidite celo progo tunelov. Ponavadi imajo vsa vretenca lastno svobodo gibanja.

Pri upogibanju lahko opazujete premik skoraj vseh vretenc in delov hrbta. To pomeni, da so notranja drevesa v mišičnih in kostnih tunelih svobodna in sposobna prinašati in odnašati snovi in tekočine svojim notranjim organom.

Zdaj pa se situacija spreminja. Omenjene medvretenčne mišice na določenem delu hrbta postanejo zakrčene.

Sem telo pošlje kalcinate. Kot posledica nastanejo, tako rečeno, »palčke«. Označene so z rumeno barvo. »Palčka« so skupaj ležeča negibljiva vretenca. Pri upogibanju se zgodi neenakomerno gibanje delov hrbta zaradi »palčk«. V »palčki« so vretenca fiksirana druga z drugo, njihovi kostni tuneli pa so ustavili promet snovi in tekočin. Zato »palčke« lah ko povzročijo drastične in kronične posledice tistim organom, h katerim so namenjena notranja drevesa.

»Palčko« drugače imenujem »lenuh«.

Kaj se dogaja na sosednjih vretencih? Pri izvedbi giba prevzamejo večino udarca nase in po pravilu vzvoda postanejo preobremenjeni. Poimenoval sem jih – »delavci«. Označeni so z zelenim obročkom. Glavni »delavci« hrbta se nahajajo na prehodih iz enega v drugi del hrbtenice. Vratno-prsni, prsno-ledveni in ledveno-križnični. Nič čudnega, da v večini primerov bolniki tožijo zaradi problemov v teh predelih.

Ta prispodoba vam bo hitreje pomagala spoznati, kaj imate v telesu. Iz lastnih izkušenj vem, da veste, da pridnemu delavcu šefi vedno naložijo cel kup dodatnega dela, lenuhu pa ne. V telesu je skoraj enak postopek.

»Delavec« – dela, »lenuh« – pa uživa.

Vsi lahko po svoje ohromijo delo.

Zato vam želim iz vsega srca pomagati in vas razbremeniti vaših »lenuhov« in osvoboditi »delavce«.

Zapomnite si, da smo vsi različni, vsak je individualen in naši problemi se razlikujejo. Zgolj sprejeti morate informacijo, da nas hrbet s tem, ko nas drži pokonci, tudi kaznuje z različnimi bolezenskimi znaki v različnih nadstropjih.

Nasvete o tem iščite tukaj:

Delite naprej ...
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja