Desanka Eržen

Spoštovani gospod Nikolaj Grishin, dr. med., spec.!

V časopisu NEDELO sem zasledila članek s predstavitvijo vaše dejavnosti. Naslednji dan sem vas poklicala in zaprosila za prvi termin. Hvala vam.

Rojena sem leta 1942, zdravstvene težave so se mi nakopičile:

  • pri 22 letih so se začele prve težave s hrbtenico. ki so se občasno ponavljale
  • pri 45 letih sem dobila hernijo – LS 51
  • pri 63 letih sem bila operirana zaradi dveh karcinomov debelega črevesa
  • pri 71 letih sem imela možgansko kap po desni strani.

Zadnji dve leti sem imela občasne bolečine v vratu in ramenskih sklepih ter ključnici; čutila sem vse večje bolečine, zlasti v jutranjem času, težave so se zelo stopnjevale.

VAŠE TERAPIJE IN MOJE REAKCIJE:

1. Prva terapija – 02.04.2015.

Po terapiji sem bila zelo utrujena, vse bolj omotična in močno zaspana. Po nekaj urah popoldanskega spanja sem se prebudila sveža in spočita, z veliko energije. Tri dni sem imela blago drisko in močno napenjanje.

Po vašem nasvetu sem do naslednje terapije napravila polurne solne obloge glave; ta terapija me je zelo sprostila, vedno občutim povečano prekrvavitev glave, občasno imam občutek valovanja možganske tekočine.

Slane obloge ponavljam dva do trikrat tedensko. Vsako jutro po moji redni telovadbi opravim tudi masažo glave po vasem nasvetu.

2. Druga terapija – 13.04.2015

Na dan terapije in še naslednji dan sem bila utrujena. Vratni del in ramenski sklepi so bili že lažje gibljivi in lažje obremenitve brez bolečin (likanje, pometanje, sesanje). Blaga driska se je ponovila še dva dni. Čutim vse več energije in lahkotnejše gibanje. Skrbim za pokončno držo.

3. Tretja terapija – 21.04.2015

Občutka utrujenosti po terapiji nisem več občutila, gibljivost je vse večja, zjutraj sem že vstajala brez bolečin. Zmorem več obremenitev pri vsakodnevnih opravilih. Na moje veliko veselje sem delala tudi na vrtu. Po vašem nasvetu večkrat dnevno opravim masažo trebuha.

4. Četrta terapija – 30.04.2015

Celotno počutje se zelo izboljšuje. Zjutraj ne občutim več nobenih bolečin. Gibljivost je povsem normalna. Vsakodnevna opravila mi ne povzročajo nobenih težav, ampak so mi v pravi užitek.

4. Peta terapija – 15.05.2015

Menim, da je moje splošno počutje dobro. Telo je lahkotno in gibljivo. Nimam bolečin in vse aktivnosti opravljam normalno. Seveda nadaljujem s solnimi oblogami, masažo glave in trebuha po vaših navodilih.

lskreno se vam zahvaljujem za Vašo izjemno strokovno pomoč, toplino in prijaznost.

S spoštovanjem!