Spoštovani gospod Nikolaj Grishin, dr. med., spec.!

V časopisu NEDELO sem zasledila članek s predstavitvijo vaše dejavnosti. Naslednji dan sem vas poklicala in zaprosila za prvi termin. Hvala vam.

Rojena sem leta 1942, zdravstvene težave so se mi nakopičile:

  • pri 22 letih so se začele prve težave s hrbtenico. ki so se občasno ponavljale
  • pri 45 letih sem dobila hernijo – LS 51
  • pri 63 letih sem bila operirana zaradi dveh karcinomov debelega črevesa
  • pri 71 letih sem imela možgansko kap po desni strani.

Zadnji dve leti sem imela občasne bolečine v vratu in ramenskih sklepih ter ključnici; čutila sem vse večje bolečine, zlasti v jutranjem času, težave so se zelo stopnjevale.

VAŠE TERAPIJE IN MOJE REAKCIJE:

1. Prva terapija – 02.04.2015.

Po terapiji sem bila zelo utrujena, vse bolj omotična in močno zaspana. Po nekaj urah popoldanskega spanja sem se prebudila sveža in spočita, z veliko energije. Tri dni sem imela blago drisko in močno napenjanje.

Po vašem nasvetu sem do naslednje terapije napravila polurne solne obloge glave; ta terapija me je zelo sprostila, vedno občutim povečano prekrvavitev glave, občasno imam občutek valovanja možganske tekočine.

Slane obloge ponavljam dva do trikrat tedensko. Vsako jutro po moji redni telovadbi opravim tudi masažo glave po vasem nasvetu.

2. Druga terapija – 13.04.2015

Na dan terapije in še naslednji dan sem bila utrujena. Vratni del in ramenski sklepi so bili že lažje gibljivi in lažje obremenitve brez bolečin (likanje, pometanje, sesanje). Blaga driska se je ponovila še dva dni. Čutim vse več energije in lahkotnejše gibanje. Skrbim za pokončno držo.

3. Tretja terapija – 21.04.2015

Občutka utrujenosti po terapiji nisem več občutila, gibljivost je vse večja, zjutraj sem že vstajala brez bolečin. Zmorem več obremenitev pri vsakodnevnih opravilih. Na moje veliko veselje sem delala tudi na vrtu. Po vašem nasvetu večkrat dnevno opravim masažo trebuha.

4. Četrta terapija – 30.04.2015

Celotno počutje se zelo izboljšuje. Zjutraj ne občutim več nobenih bolečin. Gibljivost je povsem normalna. Vsakodnevna opravila mi ne povzročajo nobenih težav, ampak so mi v pravi užitek.

4. Peta terapija – 15.05.2015

Menim, da je moje splošno počutje dobro. Telo je lahkotno in gibljivo. Nimam bolečin in vse aktivnosti opravljam normalno. Seveda nadaljujem s solnimi oblogami, masažo glave in trebuha po vaših navodilih.

lskreno se vam zahvaljujem za Vašo izjemno strokovno pomoč, toplino in prijaznost.

S spoštovanjem!

Desanka Eržen

Želim se vam še enkrat zahvaliti za ves trud, ki ga s svojo terapijo vlagate vame.

Naj na kratko ponovim svojo zgodbo.

Stara sem 63 let in imam nekaj zdravstvenih težav. Preglavice mi povzroča astma in s tem zmanjšana kapaciteta pljuč.

Kljub medicinsko urejeni astmi sem imela pri hoji in gibanju hude težave z zasoplostjo, bolečinami v vratu in stiskanju v prsih. Tem težavam so se v zadnjem letu pridružila še boleča in pekoča stopala in dlani.

Zaradi vseh teh težav sem se manj gibala in kot posledica je nastopilo povečanje telesne teže, okorelost telesa in slaba volja.
Razmišljala sem, da moram nujno nekaj ukreniti,

Zadnji dve leti obiskujem jutranjo telovadbo Šola zdravja, ki deluje pod vašim okriljem. Zaradi tega, zaradi vaših predavanj in literature sem pomislila, da bi bila to lahko rešitev mojih težav. In imela sem prav.

Že takoj po prvi terapiji sem začela z močnim in pogostim izkašljevanjem. Pljuča se se čistila in odpirala z neverjetno hitrostjo. Bliskovito se je popravilo tudi počutje. Bolečine v stopalih in dlaneh so izginile. Dobra volja in veselje do življenja se je vrnilo. Znižala se je tudi telesna teža in telo je začelo spreminjati obliko.

Sedaj po petih terapijah so moja pljuča in telo v izvrstni psihofizični kondiciji. Počutje in veselje do življenja pa neizmerna.

Še enkrat hvala in lep pozdrav!

Ljubljana, 21. 4. 2015

Tatjana Umek