Dobrodošli v moji ordinaciji!

Na začetku naj povem: odgovorim vsakemu preko spletne pošte, kdor se odloči iti po poti lepega življenja z menoj, kdor hoče enostavno spremeniti sebe in izboljšati svet okoli sebe. Zato: pišite pisma!

Trenutno živim in delam v Sloveniji že 16 let, od leta 2002. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

MOJA ŽIVLJENJSKA POT

Rodil sem se 24. junija 1961 v Ribinsku v Rusiji. Pri 17-ih letih sem končal desetletno šolanje na osnovni in srednji šoli. Pri 21-ih sem zaključil štiriletno šolanje na Permski medicinski univerzi in nato nadaljeval študij na vojaški medicinski fakulteti v mestu Tomsk v Rusiji. Po koncu študija sem delal kot zdravnik 10 let v vojaški službi, nekaj časa na ribiški ladji, v polikliniki.

Leta 2002 sem se odzval povabilu in prišel delat v Slovenijo. Najprej sem pričel delati v Slovenj Gradcu, kasneje v Celju in Kopru, trenutno pa imam ordinacijo STUDIO ORHIDEJA na Brilejevi 12 v Ljubljani.

Moja osnovna področja so: manualna terapija, delna masaža, SCENAR terapija, DENAS terapija, računalniško diagnostični terapevtski sistem “KRONOS” in “RISTA”, Su Jok terapija, skupinska predavanja po metodi samopomoči.

Kot zdravnik sem opazil, da pisanje receptov ni rešitev za izboljšanje zdravja človeka. Ljudje se premalo gibajo, nezdravo prehranjujejo in imajo slabe življenjske navade. Več let sem razmišljal, kako pomagati preprostemu človeku.

Imamo avto šole, glasbene šole, likovne šole, razne strokovne šole. Nimamo šole za osnovno izobraževanje o zdravju. Zato sem leta 2006 organiziral v Celju prvo skupino Šole zdravja v Sloveniji. Leta 2006 pa sem skupaj z LU Celje pripravil projekt Šola zdravja v Sloveniji za pridobivanje evropskih sredstev.

Napisal sem pet knjig (več o njih si lahko preberete tukaj) in več skript za seminarje.

Izvajam seminarje in praktične delavnice: Medicina za telebane, v okviru programov Zveze društev Invalidov praktično motivacijsko terapevtski seminar Vsak trenutek je lahko nov začetek (2), predavanja in seminarji za Šolo zdravja (v dveh letih več kot 30).

Imel sem več nastopov na TV, intervjuje v različnih revijah, časopisih (več kot 10). V letu 2008 in 2009 sem organiziral skupinske dogodke-srečanja (Novigrad, Piran, Soline Lucija, Koper, Izola, Ljubljana). Motiviram, izobražujem in vzpodbujam člane po vseh skupinah Šole zdravja po Sloveniji.

Vsak se trudi po svojih najboljših močeh. Vsak potrebuje svoje telo in razum v zdravem stanju. Včasih telo in možgani enostavno odpovejo zaradi utrujenosti in vsemogočnih stresov. Trenutna odpoved udov in razuma je le trenutno stanje, katero lahko vodi do dolgotrajne in neozdravljive bolezni.

Da ne bi prišlo do njih vam jaz predlagam svojo raznovrstno pomoč in naše komplementarne postopke. Lahko “skočite na vlak” ŠOLE ZDRAVJA, lahko pridete na posebne terapije v studio, lahko spoznate nekaj novega v mojih knjigah. Na praktičnih delavnicah in strokovnih seminarjih boste trenirali metode samopomoči. Sodelovanje na domu je osnova. Vsakemu bom dal »paket rešitev« in priporočila.

Poskrbimo tudi za vaš notranji mir in telesno lepoto. Spletna trgovina ORHIDEJA se bo polnila sproti. Tam bomo imeli le stvari, katere zmeraj priporočam vam kot zdravnik, katere gredo z našim konceptom v pomoč človeku. Seveda so vsi izdelki v trgovini Orhideja najbolj učinkoviti in cenovno primerni.

Če ste opazili, sem v mojem govoru velikokrat povedal besedo SEM. Zakaj? Le zato, da natančno vem kdo sem, kaj hočem in kam grem. Ali osebno to lahko poveste sami zase? Kaj hočete in kam greste? Vaša “tarnanja” vam osebno pogosto povzročijo bolezni. Zato, če hočete kaj pridobiti – na začetku ne tarnajte in pojdite v pravo smer.

Ravno zato je v naši ŠOLI ZDRAVJA “tarnanje” tabu-tema in se vrsti med prepovedane reči. V svoje ordinacije lahko poslušam vaše težave, vendar spet ne predolgo. Saj tisto, kaj ste preživeli do sedaj, je vaša zgodovina in je že minila. Dobro in slabo se je godilo v minulih letih. Poznan rek: »Ne moreš stopiti dvakrat v isto reko«. Vse teče naprej na valovih življenja. Enkrat “smo gor”, drugič “smo dol”. Po padcu pride do vzpona. Zato bomo skupaj z vami pomislili kakšne korake potrebujete za nov zagon, za lepo potovanje po “Reki Življenja”.

Ko zdaj gledate v ekran ste podzavestno že odločili kaj je za vas sprejemljivo in kaj ne. Vsi se odločamo v trenutku, potem sledimo dejanjem. Pomemben je tisti prvi korak in prva odločitev. O njem sem napisal v knjigi VSAK TRENUTEK JE LAHKO NOV ZAČETEK. Lahko jo preberete ali zavržete priložnost.

Če se niste sposobni udeleževati naših vsakodnevnih srečanj, potem naredite nekaj zase doma. Imeli boste priložnost preko interneta dobivati domače naloge. Danes zame osebno ordinacija ni samo studio na Brilejevi ulici 12 v Ljubljani. Zame je ordinacija cela Slovenija. Na daljne kraje preko svetovnega čudežnega spleta lahko v hipu priletim tudi k vam domov. Le vaše želje in pogum me ločijo vas in bolj srečnega in zdravega življenja. Naredite korak in stopite naprej.

Ne bom uporabljal Forumov na svetu, kjer lahko vsak mimoidoči »vidi vas«. Predlagam vam, da mi pišite preko moje e-pošte, kaj vas muči ali teži. Obljubim vam zasebnost in varovanje vaših osebnih podatkov. Ne glede na mojo zasedenost vam bom poskušal pravočasno odgovoriti.

Moj odgovor bo mogoče za vas v nenavadni obliki, ne kot tolažba, vendar kot domača naloga. To bo lahko delček iz mojih knjig, katere namenjam reševanju vaših težav in lajšanju vaših bolečin. Vnaprej povem, da vam hočem prikazati delovanje našega telesa na malo drugačen in nenavaden način. Videli boste prispodobe in različne slike, katere vam bodo dali možnost pogleda na telo kot na “čudovit strojček”, katerega moramo obravnavati v celoti.

Prosim vas: ne pritožujte se preveč nad mojimi napakami v slovenščini, saj sem tujec, in tudi meni se ni lahko pogovarjati pisno. V vsakem dejanju lahko pride do napak. Le teh ne dela tisti, kateri sploh ne dela.

Gremo naprej! Vsak trenutek je lahko nov začetek!

dr. Nikolay Grishin

P. S. Še enkrat ponavljam – vsakomur odgovorim po e-mailu, kdor odloči iti po lepemu življenju zraven z mano, kdor hoče enostavno spremenite sebe in izboljšati svet okoli sebe. Zato: pišite pisma!