Aktivni dan starejših – Evropski teden športa, 26. 9. 2017

V okviru Evropskega tedna športa (od 23. – 30. septembra) smo v torek, 26. septembra telovadili na stadionu Kodeljevo. Bil je to Aktivni dan za starejše, ki so ga skupaj organizirali Olimpijski komite Slovenije (OKS), Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport, Ministrstvo za kulturo, Nacionalni inštitut za javno zdravje z mrežo centrov za krepitev zdravja, Fakulteta za šport in Društvo Šola zdravja. Gre za iniciativo Evropske komisije, katere namen je spodbuditi državljane k redni gibalni aktivnosti. Več na tej povezavi .

Na prireditvi so nas nagovorili: dekan fakultete za šport prof. dr. Milan Žvan, podpredsednik olimpijskega komiteja mag. Janez Sodržnik, predstavnik ZDUSa in OKSa Milan Matoh. Prisotni sta bili tudi dve predstavnici Ministrstva za zdravje, med njimi tudi naša skrbnica na odobrenem projektu – Janja Križman Miklavčič. Dogodek je posnela RTV SLO, tukaj pa je posnetek  oddaje “Migaj raje z nami” z dne 29. septembra. Prispevek o naši jutranji telovadbi je na tej minutaži (14.20 – 18.48 minut).
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

štiri × tri =