Evropski teden športa 2017

Evropski teden športa – Aktivni dan starejših, 26. 9 .2017

Objavljeno v: Aktualni dogodki 0

V okviru Evropskega tedna športa (23. -30. 09.) bo v torek, 26. septembra ob 8.45, na stadionu Kodeljevo, organiziran Aktivni dan za starejše. Gre za iniciativo Evropske komisije, katere namen je spodbuditi državljane h redni gibalni aktivnosti. Nosilec kampanje Evropski teden športa je Olimpijski komite Slovenije (OKS), ostali sodelujoči v kampanji so: Ministrstvo za zdravje RS, Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport, Ministrstvo za kulturo, Nacionalni inštitut za javno zdravje z mrežo centrov za krepitev zdravja, Fakulteta za šport, športna društva in druge nevladne organizacije ter lokalne skupnosti.

Med društvi smo tudi mi, Društvo Šola zdravja Vsi sodelujoči v kampanji so se strinjali, da je projekt Šola zdravja zelo primeren, da se na ta dan predstavi kot primer dobre slovenske prakse, zato vabljeni vsi člani našega društva, da ta dan pridete na stadion Kodeljevo (tartanski del). V primeru dežja bo program potekal v dvorani Kodeljevo. Več na tej povezavi .

Pred dvorano Kodeljevo bo pri zapornici prisotna oseba, ki bo omogočala parkiranje vabljenih gostov. Osebi je potrebno samo povedati na kateri dogodek prihajate. Parkirišče pred dvorano Kodeljevo je rezervirano za naše posebne goste (Janez Matoh, g.Grishin, OKS, državna sekretarka, snemalna ekipa …..).

VABLJENI vsi člani Ljubljanskih in okoliških skupin, da se predstavimo v čim večjem številu!

Povabite tudi svoje prijatelje, znance, sosede, da doživijo športno-rekreacijski dogodek.

Povejte tudi ostalim članom v skupini.

Urnik dogajanja je sledeč:

8.50 Prihod gostov ZDUS, FŠ, MZ in odhod na mesto pričetka aktivnosti s pozdravnimi govori- stadion tartanski del (v primeru slabega vremena se bodo aktivnosti izvajale v dvorani)
9.00 Pričetek dneva ETŠ z nagovori
9.10-9.50 Vadba pod vodstvom g. Grishina-jutranja vadba/Šola zdravja
9.50-10.00 Odhod udeležencev v veliko dvorano FŠ
10.10-10.50 Predavanje- predstavitev možnosti vadbe na Fakulteti za šport/Inštitut za šport Doc. dr. Janez Vodičar/Zarja Razboršek
11.00-11.45 Predavanje prof. dr. Strojnik-Vadba za starejše, praktični primeri individualne vadbe, pomen vadbe za zdravje,…šport starejših Prof. dr. Vojko Strojnik s sodelavci
11.45 dalje Možnost izvedbe meritev v fiziološkem laboratoriju- Telesna sestava,  spirometrija, FMSPonudimo tudi primere vadbe za hrbtenico ali drugo na delavnicah po dvoranah, ki jih vodijo študentje ali učitelji?. Dr. Samo Rauter, Dr. RadojeMilić, ses. Nada Štrucelj, Jožef ŠimenkoDoc. dr. Hadžić
….. Izvaja se meritve do zadnjega udeleženca
Delite naprej ...
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja