Pouk 25 – Problemne regije – Bolezenski znaki

Za boljše razumevanje sem jih poimenoval “telesne stavbe”, podobno stavbam.

Prvo nadstropje je »kuhinja«, drugo nadstropje so »motor in prezračevalne blazine«, zgoraj je »streha in podstrešje«, spodaj pa »klet in garaža«.

Za pridobivanje nujnih življenjskih snovi v telesu poskrbijo rudarji in delavci iz prvega nadstropja. V globokih temačnih rudnikih delajo od jutra do večera za naše preživetje.

To so pravi junaki, saj ob vsaki uri dneva in noči pridobivajo iz raznolike hrane nujno potrebne dragocene kovine in dragulje: mikroelemente in beljakovine za novogradnjo vseh tkiv, ogljikove hidrate in maščobe za energijo, vitamine in hormone za hitrejšo dostavo opek na gradbišče novih celic in tkiv. Ti delavci delajo v središču telesa: v želodcu in črevesju.

V centru dvorane drugega nadstropja se nahajata največji črpalki za kri in zrak – srce in pljuča. Ste opazili, da je zgradba večine organov podobna drevesu, ki ima močne korenine, deblo in krošnjo? Namen je povsem enak.

Na začetku mora organ črpati določen substrat (zrak, kri, limfo), nato ga mora speljati skozi deblo po cevkastih strukturah in ga prenesti v krošnjo (možgane, tkiva, kožo). Če nastanejo problemi s črpanjem ali če nastopi neprepustnost ter zakrčenost vej, bo drevo to takoj zaznalo. Listje se začne sušiti in odpadati.

Enako je pri človeku. Če se poslabša delovanje črpalk in dostava hranilnih snovi po vejah telesa do posameznih organov, potem nastanejo motnje v delovanju organa (na primer: poslabšata se vid in sluh, nastopi glavobol, zmanjša se prekrvavitev, pojavi se podhlajenost, nezadostno dihanje …).

V »podstrešni tovarni«, ki ima glavno upravljalsko vlogo, delajo možganski delavci. Tukaj je središče uma, sprejemanja informacij in dajanja ukazov vsem nadstropjem. Možganski delavci izdelujejo številne hormone in encime, ki jih potrebujejo vsa nadstropja v telesu. Na delovanje »podstrešja« vplivajo vsa spodnja nadstropja, posebej temeljno. Njegovo normalno delovanje zelo omejujejo utrujene in napete mišice ramenskega obroča in vratu.

 

Nasvete o tem iščite tukaj:

Delite naprej ...
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja