Pouk 40 – Vaja TREBUŠNO DIHANJE in vaja VIBRACIJA LIMFNIH KRAKOV

Vaja TREBUŠNO DIHANJE

Preprosta vaja v ležečem položaju.

Položite knjigo na trebuh in začnite dihati s trebuhom tako, da se ob vdihu knjiga dvigne, ob izdihu pa spusti.

V obeh končnih položajih zadržite knjigo približno 3-4 sekunde. Dihajte počasi, ne hitite.

Vajo izvajajte približno 2 minuti. Namenjena je sprostitvi trebušne prepone.

Kontraindikacij ni.

Vaja VIBRACIJA LIMFNIH KRAKOV

Spomnite se, kako teče limfa po telesu. Od udov in glave se limfa premika v regijo v glavnem leve ključnice in odhaja v venski žilni sistem.  Zato morate imeti te smeri zmeraj v spominu. Saj limfa vodi le k centru. V nasprotnem primeru se zaustavi in utaplja lokalna tkiva. O tem podrobneje govorim v Zgodbah o telesnih drevesih in v Zgodbah o telesnih balonih.

Torej delajte vajo po fazah:

1. Dlan položite pod levo pazduho. Rahlo pritisnite in vibrirajte v smeri proti ključnici 7-10 sekund. Ponovite vajo 3-4 krat.

2. Dlan položite pod desno  pazduho. Rahlo pritisnite in vibrirajte v smeri proti ključnici 7-10 sekund. Ponovite vajo 3-4 krat.

3. Dlan položite pod «žličko« (na sredini med popkom in prsnico) in rahlo vibrirajte v smeri proti hrbtenici 7-10 sekund. Ponovite vajo 3-4 krat.

4. Dlan položite levo tik nad medenično kostjo, okoli 10 cm od sredine trebuha. V fazi popolnega izdiha tresemo z dlanjo 7-10 sekund v smeri proti popku.

Ponovite vajo 3-4 krat.

5. Dlan položite desno tik nad medenično kostjo, okoli 10 cm od sredine trebuha. V fazi popolnega izdiha tresemo z dlanjo 7-10 sekund v smeri proti popku.

Ponovite vajo 3-4 krat.

Pazite!

Vibracij ne smete izvajati pri povečanih bezgavkah, raku, boleznih krvi in limfe, pri povišani telesni temperaturi, zastrupitvah, na mestih, kjer so krvni strdki/tromboze, pri razširjenih venah, razjedah in tumorjih. Pri naštetih boleznih lahko izvajate vajo »Trebušno dihanje«.

Po izvedenih vajah bodo telesni baloni zmanjšani, oteklina bo odšla z mehkih tkiv, bezgavke bodo postale bolj pretočne – kot pumpe,  izboljšala se bo prekrvavitev udov in telesnih delov.

Nasvete o tem iščite tukaj:

Delite naprej ...
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja