Pouk 39 – Vaja GUGALNICA in vaja “KLOBASA“

Vaja “gugalnica”

Obe dlani položite na spodnji del trebuha in jih potiskajte skupaj s kožo v desno dokler gre, obenem lahko vibrirate z rokami. Končni položaj zadržite 7-10 sekund, nato se vrnite nazaj na sredino trebuha. Enak postopek izpeljite v levo stran. Prijem ponovite večkrat, počasi potiskajte dlani globlje v trebuh, dokler ne začutite napetosti in rahle bolečine.

Na enak način nadaljujte z gibi »gugalnice« navzgor v smeri reber.

Vaja “gugalnica” pomaga odkriti rizične cone, zmanjuje otekline, bolečine, izboljšuje prekrvavitev notranjih organov in pripomore k odstranjevanju ovir na poti venoznih in limfnih tokov, zmanjšuje nabiranje maščevja na notranji in zunanji strani trebuha.

Vaja “klobasa”

Trdo primite določen del okončine z obema ali le z eno roko ter nežno zasukajte dlani do take mere, kot to dopušča tkivo okončine. Končni položaj zadržite 7-10 sekund, nato prijem popustite. Vajo ponovite 3-5 krat. Preidite na drug del okončine. Običajno izvajamo prijeme v smeri od zgoraj navzdol oz. stran od telesa proti zunanjim delom roke ali noge.

Vaja je namenjena izboljšanju drsenja mehkih tkiv, zmanjšanju bolečin, odstranjevanju ovir na poti limfe in venozne krvi navzgor in arterijske krvi navzdol, zmanjševanju oteklin na okončinah in odpravljanju celulitisa.

Nasvete o tem iščite tukaj:

 

Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja