Pouk 5 – 2. Globinska Sprednja Mišična Proga Roke – DEL MASAŽE

Pri zakrčenosti m. pectoralis minor se rama spušča navzdol in navznoter. Zaradi utesnitve različnih arterijin živcev nastanejo različni problemi sprednje zgornje strani roke in prsta. Zato masirajte res globoko, premikajte mišice k sredini telesa.

Ko se približujete h korakoidnemu odrastku lopatice spredaj, kjer se krepi ta mišica, bodite najbolj prizadevni. Pri tem vam priporočam, da dvignete roko gor in stalno obračate ramo. Tako boste realno razširili korenski mišični tunel. Seveda hkrati naredite dobro tudi za druge mišice, saj mejijo druga na drugo.

Pri masaži nadlakti obvezno ločite mišico eno od druge, oziroma progo od proge.

Masažo območja komolca izvajajte pri popolni iztegnitvi podlakti.

Pri masaži podlakti greste po pokostnici koželjnice. Fiksirajte najbolj trde in boleče točke, hkrati iztegujte zapestje in dlan.

Na koncu masaže udarjajte po roki, izvajajte vibracije in tresenje do pordečitve kože in nastanka občutka toplote in sproščenosti.

Nasvete o rokah iščite tukaj:

Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja