Pouk 52 – Vaja EKSKAVATOR

Vaja »ekskavator«

Vsak ve, kako poteka izkopavanje rudnin s pomočjo ekskavatorja.

Predlagam, da se podobno aktivirate, ko pomagate organom trebušne votline. Za boljše razumevanje vam pokažem gladko posodo s testom. Vsaka kuharica izvaja takšno aktivnost, ko pripravlja testo. Testo gnete v posodi in ga odleplja od površine.

Skoraj tako je v naših trebuhih. Organi ležijo v različni predelih in se pogosto lepijo na površino trebušne votline. Zato jih lahko z roko odlepite – seveda, če veste, kje se nahajajo.

V trebušni votlini imamo kot v kvadratu štiri kote. Zato je treba seči tja  z vajo »ekskavator«. Na začetku vsakega vdora v globine telesa je treba nujno poslušati z dlanjo, kaj se dogaja tam (spomnite se vaje iz Kroga pomoči: »Dlan je uho«).

Potem pojdite mehko in po občutku v globino določenega kota, rahlo primite tkiva in jih vlecite na površino trebuha v smer popka. Spet se spomnite, kako čistite sobo. Zmeraj pometate na sredini, redkokdaj greste čistit temne kotičke. Zato tam uživajo pajki, ščurki in druga umazanija.

Upam, da ste razumeli namen vaje. Nedotaknjene in zatečene, lepljive in umazane kotičke trebuha boste čistili in zagotovili njihovo boljše življenje. Seveda bodo tako vse odvodne cevi (črevesje, sečevod in predori v nogah) bolj čiste in pretočni.

Nasvete o tem iščite tukaj:

Delite naprej ...
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja