Pouk 51 – Vaja SAMOMASAŽA

Samomasaža

Strokovnjaki veliko govorijo o učinkovitosti masaže, vendar ljudje še vedno zanemarjamo to preprosto, toda v času zdravljenja zelo koristno dejanje. Bolečine so kot vaši otroci – vzgojili ste jih, rasle so in postale veliki.

Če ste zavestno stopili na Pot Lajšanja Težav, masirajte svoje telo redno večkrat na dan. Seveda morate nekaj vedeti o masaži. Če pogledate v knjižici na sliko, kjer so prikazani »telesni baloni«, vam bo jasno, katere vrste masaže morate izbrati. To so vaje: »Vibracija limfnih krakov«, »Jogi«, »Klobasa«, »Gugalnica« in vaja »Krog pomoči«, ki jo izvajamo na bolečih delih telesa. Že enostavno tapkanje po okončinah in delih telesa močno aktivira prekrvavitev in izboljša prehranjenost obdelovanega predela.

Lahko uporabljate vsemogočne pripomočke, na primer brisačo, glavnik ali ščetko. Za udarce po hrbtu lahko uporabite plastenko ali manjše kladivo. Če boste napolnili plastenko še s toplo vodo, bo toplota segrela in hitreje sprostila napete mišice. Kupite si masažni aparat in z njim obdelajte celo telo.

Pomanjkanje pripomočkov ne sme biti izgovor, da se ne lotite masaže. Roka sama je odličen pripomoček, uporabite jo in telo vam bo hvaležno.

Nasvete o tem iščite tukaj:

Delite naprej ...
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja