proti-alergiji

Pouk 68 – Rešimo se alergij

Alergije so ena od resnejših težav sodobne družbe. Mnogi strokovnjaki s tega področja domnevajo, da so za nastanek mnogih bolezni, od artritisa do raka, krivi prav alergijski mehanizmi. Konvencionalna medicina je tako ali drugače omejena na zdravljenje posameznih simptomov oziroma na boj proti posameznim alergijam, nas pa zanimajo globlji vzroki za pojavitev alergijskih reakcij pri posameznikih.

Nov pristop, ki temelji na aminokislinah in je podkrepljen z najnovejšimi odkritji nutracevtike, nam omogoča, da se lahko zdaj res borimo s temeljnimi vzroki za nastanek alergij.

Večina alergij se pojavlja na dva načina:

Prvi način

Imunski sistem lahko začne proizvajati veliko več celic pomagalk kot supresorjev. Zaradi tega je količina protiteles v telesu veliko večja, kot je potrebno za boj proti tujkom, in ta hiperprodukcija lahko postane nevarna. Patogene snovi, ki napadajo naš organizem, se namreč lahko spreminjajo – virusi, na primer, neprestano spreminjajo svojo strukturo in skladno z njimi bi se za ohranjanje svojega zaščitnega učinka morala spreminjati tudi zaščitna protitelesa.

Pogosto pa pride do stanja, v katerem imamo povečano število limfcitov T, ki so še posebej občutljivi na patogene iz okolja. Ti alergeni lahko že v majhni količini sprožijo buren imiunski odziv, ki je moten, in tako lastna protitelsesa prepoznavajo kot tujke tudi naše lastne celice. Ti patogeni, bolje rečeno alergeni, ki izzovejo napad na naše celice so lahko številne snovi iz okolja, kot na primer hišni prah, cvetnih prah, hranilne snovi. To se kaže kot alergija, nepojasnjeno vnetje, glavobol, vročina…

Drugi način

Alergije lahko povzroča tudi skupina IgE protiteles. Njihov glavni namen je boj proti okužbam s paraziti.. Pri anomalnem povečanju količine celic pomagalk se protitelesa IgE vežejo na mastocite, vsebujoče histamin. Ko naletijo na antigen, raznese celično steno in njena vsebina se razlije. Tako se tudi pojavijo vsem znani simptomi – kihanje, izcedki iz nosu, srbenje in rdečica.

Če imamo v telesu povečano število celic pomagalk, to vodi v povečano produkcijo protiteles razreda IgE. Ta telesa so odgovorna za prepoznavo alergenov, in ob prisotnosti alergena aktivirajo mastocite, ki vsebuje histamin, ki se ob njihovi aktivaciji sprosti. To je vzrok poznanih simptomov alergije…. kihanje, izcedki iz nosu, srbenje in rdečica.

Za nastanek velikega števila alergij pa so bolj kot reakcija organizma na to ali ono snov krive prebavne motnje. Kot smo že opazili, se pri prebavnih motnjah dolga veriga aminokislin ne razcepi na posamezne aminokisline, pač pa ostane v obliki aminokislinskih ostankov. Imunski sistem lahko te kratke peptide zaznava kot patogene snovi, ki povzročajo bolezni, in jih zato začne napadati. In ta napad je alergijska reakcija.

Kako lahko aminokisline umirijo  to pretirano imunsko reakcijo zaradi protitels? Zmesi aminokislin izboljšujejo prebavo, poleg tega pa tudi pomagajo ohranjati ravnovesje med količino celic pomagalk in celic supresorjev. In to ravnovesje preprečuje nastanek alergijskih reakcij. Program IPP pomaga očistiti nosne kanale, blaži rdečico in otekanje, lajša razdraženost, depresijo in nemir, ki so pogosti spremljevalci alergij.

Priporočamo vam naslednje aminokisline:

Program:

1. Protialergijska zaščita

2. Prehranjevalni program IMS

3. Bodite fizično aktivni – pridružite se vadbenim  programom: Metode samopomoči 23+5, Abecede zdravja 1000 gibov  in Metode 1000 gibov 

Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja