krepimo-pozornost

Pouk 67 – Krepljenje pozornosti s pomočjo aminokislin

Nekatere aminokisline so koristne tudi za ljudi, ki so psihično in kognitivno zdravi. Pride dan, ko se ne morete popolnoma zbrati ali pa se je skoncentrirati oziroma si nekaj zapomniti sploh nemogoče. V takšnih trenutkih vam lahko na pomoč priskočijo aminokisline.

Že ena sama zmes serije Quantum lahko poveča učinkovitost vaših možganov. Skrivnost njene učinkovitosti tiči v dejstvu, da se mora naše telo neprestano znebivati zelo toksične spojine – amonijka.

Kopičenje le-tega v telesu lahko povzroča razdraženost, želodčno slabost, bruhanje, tremor in halucinacije. Amonijak nastaja med razgradnjo odpadnih beljakovin v telesu. Ti presnovni procesi so nekaj normalnega in potekajo v našem telesu brez prestanka – kjerkoli v našem telesu so bile beljakovine, tam bo tudi amonijak.

Pri človeku se okoli 25% presnovnih procesov odvija v možganih, zato je tudi koncentracija amonijaka tam največja. Njegova količina pa je obratno sorazmerna s količino glutamina – manj kot je glutamina, več je amonijaka, posledice padca koncentracije glutamina pa so utrujenost, zmedenost, nezmožnost koncentracije in nihanje razpoloženja.

Aminokislina glutamin je sestavni del učinkovine, njena posebnost pa je v tem, da se zlahka absorbira skozi krvno-možgansko pregrado, ki varuje možgane pred toksini, ki s krvjo cirkulirajo po telesu. V možganih nastane iz glutamina glutaminska kislina, ki se po spojitvi z amonijakom spremeni nazaj v glutamin.

Glutamin pa lahko možgani izkoriščajo kot vir energije, podobno kot glukozo. Vstop glutamina v možgane bi lahko primerjali s tankanjem goriva. Zaradi tega pa se ne boste počutili le bolj zdravo, pač pa se bosta povečali tudi vaša zmogljivost in delovna sposobnost. Naše raziskave so pokazale, da so bili učenci, ki so uživali aminokislinske zmesi z glutaminom , pri večernem pisanju domačih nalog veliko bolj zbrani in so se lahko veliko dlje učili, ne da bi pri tem občutili utrujenost.

Aminokisline namreč, za razliko od kofeina, ki ga najdemo v kavi in čaju, delujejo kot naravni spodbujevalci presnovnih procesov v človeških možganih. Amonikisline bodo blagodejno vplivale na vaše dobro počutje in aktivnost, saj ne blokirajo življenjsko pomembnih procesov, ampak jih krepijo in hranijo. Kofein pa po drugi strani povzroča nenaravno vzburjenost, za kar boste plačali s svojim zdravjem.

Če imate težave z zaspanostjo, otopelostjo, zbranostjo, oziroma malodušjem, so aminokislinske kombinacije prava rešitev za vas.

Priporočamo vam naslednje aminokisline:

Program:

1. Izboljšanje pozornosti

2. Prehranjevalni program IMS

3. Bodite fizično aktivni – pridružite se vadbenim  programom: Metode samopomoči 23+5, Abecede zdravja 1000 gibov  in Metode 1000 gibov 

Delite naprej ...
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja