šola zdravja

Kaj je Šola zdravja?

Projekt Šola zdravja deluje že od decembra 2006, ko je nastala prva skupina v Celju, potem se je nadaljevala v Piranu 2007. Leta 2009 je registrirano kot Društvo s sedežem v Domžalah. Koncem novembra 2011 mu Ministrstvo za šolstvo in šport dodeli status društva, ki deluje v javnem interesu na področju športa.

Idejni vodja in ustanovitelj projekta je dr. Nikolay Grishin.

Skupin je že veliko, trenutno šteje 110 skupin in 2500 registriranih članov. Veliko je tudi oboževalcev, še več pa opazovalcev.

Naš prepoznavni znak je oranžna barva in telovadba vsako jutro (razen nedelje in praznikov) ob 7.30 zunaj na prostem, v bližini našega doma v vseh letnih časih. Telovadbo vodijo usposobljeni prostovoljci.

Namen Šole zdravja je posameznikom podati osnovne napotke, kako dosegati čim boljše in zdravo življenje. Zato organiziramo poučna predavanja in praktične delavnice, ki jih izvajajo strokovnjaki z različnih področij.

Društvo Šola zdravja si prizadeva jutranjo telovadbo pripeljati v vsak kraj po Sloveniji.

Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

5 + 19 =