Pouk 36 – Križišče

Vsakdo sanja o cesti brez ovir. Vsak od nas razmišlja, kako hitreje priti do cilja. Vendar je prostor v mestu omejen, zato delajo križišča, zapore in dajejo vsakemu vozniku enake možnosti za gibanje. Tudi podzemne komunikacije tečejo po svojih labirintih in ne samo vodoravno naprej.

Da bi razčistiti takšno situacijo na cesti, potrebujemo red in disciplino voznikov. Noben semafor ne bo pomagal, če vsak drugi hiti in prehiteva. Na koncu pride do zastoja. Izgube časa, živcev in denarja. Red lahko naredi le policaj z izdajanjem kazni. Žalostno pa je, da veliko nediscipliniranih voznikov ne upošteva pravil prometa in zato jih prej odnese s ceste življenja.

Semafor kaže vsem vozilom rdečo luč. Kaj to pomeni? To pomeni, da se morajo ustaviti vsa vozila. Posledično nastane zastoj z vseh strani. Vse je ustavljeno. Noben ne pripelje svojega tovora do cilja. Noben tovora tudi ne odpelje. To je žalostno. Kaj moramo storiti? Seveda moramo malo počakati.

Koga čakamo ponavadi?

Čakamo mojstra pod imenom policaj. Ko priskoči policaj na pomoč, da vozilom signal. On seveda ukazuje vsem vozilom in tako se križišče sprosti. Vsak gre naprej svojo pot. Problem je rešen.

Kdo ga je rešil?

Rešil ga je policaj. Rešila ga je akcija. Vedno se dogajajo podobni problemi. V križiščih se vedno dogajajo motnje.

V telesu se vedno zadržujejo naše tekočine. Vedno se zadržuje dostava tovora, dostava kisika, dostava različnih vitaminov, dostava različnih snovi in odstranjevanja različnih smeti.

Zato da bi sprostili telesna križišča, vam predlagam Krog pomoči.

Nasvete o tem iščite tukaj:

Delite naprej ...
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja