Pouk 17 – 8. Globinska Mišična Proga – DEL MASAŽE

Torej začenjamo z 8. globinskimi mišičnimi progami (po Tomasu Myersu). Prikažem mišice na stopalu. Odstranil sem površinske mišice in prikažem, kje se nahaja globinska mišica na golenu.

Po odstranitvi površinskih zadnjih stegenskih mišic vidimo glavne arterije in živce, ki prinašajo snovi, tekočino in ukaze perifernim delom noge.

Masažo začenjam z notranje strani stopala na mestih narastišča globokih mišic. Zmeraj se držite pravila. Trdo primite tkivo in premikajte prste gor – dol in narazen.

Poskušajte ločiti notranji gleženj od petnice.Masirajte pod in nad gleženjskim sklepom. Med masiranjem premikajte stopalo na različne strani. Tako boste izrinili mišice iz mišičnega tunela.

Pojdite z rokami v globino golena, saj se tam nahajajo globinske mišice. Fiksirajte najbolj boleči in trdi mišični del in dvigujte peto gor in dol.Maksimalno upognite stopalo in močno pritisnite na zadnje mišice od pete in gor po celemu golenu.Dobro masirajte narastišča mišic okoli kolena in pojdite gor na stegno. Ločite adduktorne mišice od mišic sprednje strani. Posebno pozornost namenite zgornjemu delu stegna.

Spomnite se na pravilo kota. Vstaviti kot. Masaža v kotu naredi večji učinek kot masaža na perifernem delu.

Zato maksimalno masirajte blizu narastišča teh mišic na kolčnico.

Zelo pomembne mišice, od katerih je odvisen nastanek različnih bolezni notranjih organov, ki ležijo tukaj. Zakrčenost teh mišic z desne strani povzroči probleme: kolka, slepiča, desnega jajčnika, desne ledvice in mehurja, maternice in desnega črevesa. In tudi probleme gibanja ledvenega dela hrbta, križnice in utesnitev različnih ledvenih živcev. Zakrčenost teh mišic z leve strani rodipodobne probleme z leve strani, in tudi probleme z odvajanjem blata.

Nasvete o progah iščite tukaj:

Delite naprej ...
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja