Pouk 37 – Terapija notranjih organov – Pravilo 1, 2

Načela, cilji in učinki ročne visceralne korekcije (terapije notranjih organov):

Namen ročne visceralne korekcije je ponovna vzpostavitev fiziološke mobilnosti notranjih organov. Z uporabo visceralnih tehnik dosežemo ravnotežje med različnimi organi in sistemi v telesu.

Terapevtski učinki so naslednji:

– izboljšanje krvnega obtoka (arterijskega in venskega);
– izboljšanje limfnega obtoka;
– izboljšanje delovanja vegetativnega in centralnega živčnega sistema;
– normalizacija presnove;
– odpravljanje funkcionalnih stenoz in mišičnih krčev;
– izboljšanje hormonskega delovanja;
– preprečevanje ponavljanja blokad vretenc;
– pozitiven vpliv na psihično in čustveno stanje.

Običajno pride tudi do manjših sprememb v položaju organov, četudi to ni namen zdravljenja.

1. Pravilo “Balon”

Pri izvajanju visceralne terapije (terapije notranjih organov) obstajajo določena pravila igre:

1. Predstavljajte si otroški balon, napolnjen z zrakom.

Če želimo mirno spustiti zrak iz balona, moramo spodaj odpreti odvod. Če bomo napihnjen balon močno stisnili, bo počil. Upam, da je vsakemu jasno, zakaj. Pomen besed »močno« in »mirno« je razumljiv vsakemu. Zato morate postopek visceralne terapije izvajati mehko in nežno, brez grobih in hitrih gibov. Če boste začutili bolečino pri  izvajanju testov in vaj na delih telesa, je to znak, da se nahajate na svojem  lastnem »močvirju«, oziroma, da ste naleteli na zastoj telesnih tekočin. Omogočiti morate, da pravočasno odtečejo.

2. Pravilo »Odvodna pipa«

2. Naslednje pravilo: vedeti morate, kje je »odvodna pipa« notranjega organa.

Oglejte si anatomske slike organov in se poučite, kakšen je videti organ in kaj sploh dela v našem telesu. Če ne boste vedeli, kje je ventil (sfinkter) organa, lahko povzročite samo dodatno bolečino, zastoja tekočin pa ne boste odstranili.

Zastoj žolča v žolčniku povzroča kamne in vnetje, zastoj urina v »strugah seča« (ledvice, sečevodi, mehur) pa kamne in infekcijo.

Zastoj v črevesju bo povzročil zaprtje z zastrupitvijo s črevesnimi toksini.
Zastoj krvi in možganske tekočine bo povzročil glavobol, visok tlak in druge motnje (poslabšanje vida, sluha, ravnovesja).
Zastoj venske krvi in limfe v hrbtu boste takoj občutili pri pojavljanju bolečine v določenem delu hrbta.
Ginekološke bolezni (miom, cista in druge) pri ženskah ter vnetje prostate pri moških so znaki zastoja tekočin. Pomen besede »cista« je balon oziroma tekočina, ki se nabira v določeni vrečki (ledvica, možgani, maternica).

Zapomnite si!  Vsak organ ima svoj promet snovi in tekočin, svoj »vhod« in »izhod«. Podobni so predorom, v katerih glavno vlogo igra »izhod«. Zato morate vedeti mesto »izhoda« notranjega organa. Tukaj je najpomembnejše odstranjevanje  vsebine vrečke, ne pa njeno dodatno polnjenje!

Nasvete o tem iščite tukaj:

Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

  1. Roman Zaletel
    | Odgovori

    Imam hiatalno hernijo ki povroča biliarni gastritis .Zanima me ali mi lahko pomagamo z vašimi izkušnjami in znanjem ?
    Lp ROMAN

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja