Pouk 43 – VAJE za prsni del hrbtenice

Pod lopatice podložite valjček. Roke dvignite na višino ramen. Nato premikajte telo levo in desno. Masirajte najbolj trde in boleče predele prsnega koša.

Obračajte ali sukajte telo vstran. Čutili boste trdoto in lokalno bolečino v tistih delih, ki jih imenujem »lenuhi«. Držijo se skupaj po 2-3 in več vretenc. Zaradi njihovega »ne-dela« pretirano delajo in trpijo sosednja vretenca -“delavci”. Le-ti postanejo preobremenjeni pri izvajanju različnih gibov in se tako hitreje iztrošijo in propadejo. To ponavadi pripelje do poškodbe medvretenčne ploščice in nastanka hernije, utesnitve medvretenčnega živca.

Pod lopatice podložite valjček. Potem z rokami dvignite glavo. Nato z rokami vrtite glavo v levo in desno stran. Na koncu jo z rokami še dvigujte in spuščajte. Po vaji s podloženim valjčkom naredite par vdihov in izdihov.

Roke položite za glavo. Telo popolnoma iztegnite. Ležite na hrbtu. Začnite premikati zgornji del telesa vstran. Vaja je namenjena aktivaciji bočnih mišic, v glavnem ledvenega in prsnega predela.

Korakajte po komolcih in kolenih naprej in nazaj.

Ustavite se in začnite dvigovati glavo gor in dol. Potem dvignjeno glavo obračajte levo in desno.

Nasvete o tem iščite tukaj:

 

Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja