Pouk 44 – VAJE za ledveni del hrbtenice in medenico

Dvignite telo v pozicijo, kjer se vaše dlani in kolena upirajo ob tla. Postopoma dvigujte in spuščajte hrbet. V skrajnjih položajih zadržite gib za par sekund. Glavo pri tem premikajte gor in dol v sozvočju z gibi hrbta.

Iz enake pozicije pošiljamo telo naprej in nazaj. Kolikor je mogoče, poskušajte postopoma približevati prsni koš in trebuh k tlom.

Dvigovanje zadnjice. Vsak človek ni sposoben narediti te vaje. Ne pretiravajte z vajo in ne prehitevajte. V tem postopku je zelo važen začetek akcije. Postopoma bo tudi vam uspelo odmakniti zadnjico od postelje.

Korakajte po komolcih in kolenih naprej in nazaj. Ustavite se in začnite dvigovati glavo gor in dol. Potem dvignjeno glavo obračajte levo in desno.

Nasvete o tem iščite tukaj:

Delite naprej ...
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja