Pouk 55 – Kraniosakralni ritem (ORGANI)

Dve kosti – zatilnica in zagozdnica – ustvarjata kraniosakralni ritem.

Kosti se premikajo v nasprotno stran. To povečuje velikost lobanje ali pa jo zmanjšuje. Zanimivo je tudi, da se k zagozdnici krepijo notranji organi. Fiksirani so k zagozdnici, visijo kot grozdja na stebru.

Besedo »drobovje« je verjetno že vsak slišal. Človeško drobovje visi na zagozdnici.

In zdaj opazujte gibanje dveh struktur: hrbtenice in drobovja. Pri pravi statiki telesa in pokončni drži glave kraniosakralni ritem omogoča medsebojno gibanje brez težav.

Druga situacija nastane v telesu pri fiksacijah, ki vežejo med sabo hrbtenico in drobovje. Te omejujejo gibe drug drugega v različnih telesnih nadstropjih. Imenujem jih »štriki« ali »povodci«. Podobni »štriki« poslabšajo in ustavljajo kraniosakralni ritem.

Da vam bo popolnoma jasno: ritem se lahko zmanjša zaradi fiksacij na različnih nivojih. Ali se zagozdi v glavi ali v križnici ali na sredini telesa v nadstropju diafragme. Posledice so skoraj enake. Vsi deli telesa postanejo šibki zaradi ustavljanja prometa tekočin. Takoj se začne proces kopičenja tekočin na različnih delih telesa. In posledično nastanejo številne bolezni. O tem sem že govoril v Zgodbi o telesnih balonih..

Nasvete o tem iščite tukaj:

Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja