zenska-plodnost

Pouk 62 – Povečanje ženske plodnosti

Včasih se zgodi, da ženska ne more zanositi, čeprav ima moški zadostno količino semenske tekočine. Pogosto je za to krivo neodkrito pomanjkanje hranilnih snovi. V tovrstnih primerih lahko aminokisline znatno povečajo možnost zanositve.

Za uspešno nosečnost sta nujno potrebna dva hormona:

Folile stimulirajoči hormon, odgovoren za rast in razvoj jajčnikov, ter luteinizirajoči hormon, ki regulira ovulacijo. Oba hormona sta sestavljena iz dolgih verig aminokislin, zato ni nič čudnega, da je za sintezo molekul, ki ju sestavljajo, ključnega pomena uravnotežena oskrba z vsemi nujno potrebnimi aminokislinami. Ena od pomembnejših aminokislin je cistein, ki je v obeh hormonih prisoten v velikih količinah, in je zaradi tega izredno pomemben.

Za normalno delovanje jajčnikov sta poleg cisteina potrebna tudi vitamin C (še posebej med rastjo pod vplivom FSH) in vitamin E, ki skupaj z mnogonenasičenimi maščobnimi kislinami vzdržuje trdnost membran spolnih celic.

Nutricevtični program za povečanje ženske plodnosti mora biti sestavljen izredno pazljivo in se mora prilagajati individualnim potrebam ženske. Kljub temu pa lahko mirno sledite osnovnemu programu.

Priporočamo vam naslednje aminokisline:

Program:

1. Ženska plodnost

2. Prehranjevalni program IMS

3. Bodite fizično aktivni – pridružite se vadbenim  programom: Metode samopomoči 23+5, Abecede zdravja 1000 gibov  in Metode 1000 gibov 

 

Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja