Pouk 9 – 4. Globinska Zadnja Mišična Proga Roke – DEL MASAŽE

Zadnje hrbtne mišice je težko masirati brez pripomočkov. Zato vam priporočam, da masirate mišice z roko na različnih delih, kamor dosežete. Lahko pa uporabite pripomočke, masažere ali prijateljske roke.

Glavna mišica zadnje strani je troglava nadlaktna mišica. Pri masaži priporočam, da dvignete roko gor zaradi večjega raztezanja mišic. Ta mišica veže lopatico, nadlahtnico in podlahtnico. Zato masaža te proge blagodejna vpliva na svobodo teh kosti. Tudi tukaj obvezno ločite mišice eno od druge, oziroma eno progo od druge proge.

Pod komolcem trdo masirajte pokostnico podlahtnice, potem še pri zapestju. Pri tem dlan obrnite noter k sebi.

Na dlani masirajte dlančnico in mezinec. Naredite sklepne gibe v različne strani. Povlecite mezinec ven. Ne glede na to, da je mezinec majhen, se na njem končuje meridian srca. Mislim, da marsikdo rabi izboljšanje funkcije srca. Tudi vi poskusite pomagati svojemu majhnemu delu dlani.

Nasvete o rokah iščite tukaj:

Delite naprej ...
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja