Pouk 10 – 5. Površinska Sprednja Mišična Proga – POTEK VLAKA

Proga se začenja na sprednji strani stopala. Vidite, kako na tesno, posebej pri prstih, ležijo stopalne mišice in kite. Čez tiste ozke predore peljejo vsa notranja drevesa hrano in tekočine do svojih listov. Zato je tako pomembno maksimalno sprostiti in razširiti končne mišične tunele. Ponavadi nastanejo enaki simptomi kot na rokah: bolečina, mravljinčenje, oteklina in deformacija prstov. Seveda vsi ti problemi postopoma onesposabljajo gibanje in spretnost prstov in stopala.

Iz svojih izkušenj vam povem, da je problem na nogah dosti pogostejši kot na rokah, kar je razumljivo. Hodimo, stojimo, sedimo in noge se pri tem vedno nahajajo spodaj. Po zakonu gravitacije so izpostavljene možnemu kopičenju tekočin v spodnjih delih.

 

Zato so krive zakrčenosti določene mišice, zaprtega mišičnega tunela in negibljivih sklepov. Z Metodo 1000 gibov boste občutno izboljšali zdravje nog.

Ste opazili, da so na gležnju mišice prikrite s “trakastimi“ ligamenti? Pod prečno stopalno aponevrozo se lahko zataknejo mišice sprednje proge. Iz anatomije je znano, da se mišice goleni v glavnem nahajajo na goleni. Na stopalo grejo le njihove dolge kite.

Pri odstranitvi površinske mišice se da videti, kako grejo pod njo glavni živci in arterije na stopalo. Živci in arterije prenašajo snovi in tekočine navzdol.

Nasvete o progah iščite tukaj:

Delite naprej ...
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja