Pouk 46 – VAJE za noge v naravi

Najprej masiramo eno nogo z obema rokama – s krožnimi gibi od dimelj do stopala in nazaj. Noga je iztegnjena, močneje jo masiramo blizu dimelj, po stegnih in kolenih, ne po venah. Enako masiramo drugo nogo. Normalno dihanje.

Začnite dvigovati kolena gor in dol ter pri tem pritiskajte s peto ob tla ali posteljo.

Dvignjena kolena poskušajte vrteti navznoter. Postopoma povečujte amplitudo gibov, položite koleno na posteljo. V skrajnih položajih zadržite 4-5 sek. Stopala pri tem držite narazen, na dolžini padajočega kolena. Koleno naj bo položeno na posteljo. Tako boste lahko čutili gibe kolkov in zadnjice.

Naslonite se na roke in eno nogo. Pod stegno druge noge podložite valjček. Nato premikajte telo naprej in nazaj. Masirajte zadnje stegenske mišice. Močneje masirajte najbolj trde in boleče predele.

Naslonite se na roke in eno nogo. Pod meča druge noge podložite valjček. Nato premikajte telo naprej in nazaj. Masirajte mečne mišice. Močneje masirajte najbolj trde in boleče predele. Na koncu masaže mečnih mišic podložite valjček pod ahilovo tetivo in migajte s stopalom levo in desno, nato še gor in dol.

 

Nasvete o tem iščite tukaj:

Delite naprej ...
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja