Pouk 1 – Predstavitev metode – ABECEDA ZDRAVJA 1000 GIBOV

Predlagam vam celostni komplementarni Program ekonomije vitalne energije, zmanjšanje stresa in drugih dejavnikov, ki neposredno vplivajo na razvoj bolezni.

Naprej je zaželeno zmanjšati psihično-emocionalne težave. Pravijo, da največ energije trošimo, ko smo v pripravljenosti kot v življenjskih bitkah. Borimo se z drugimi, nenehno dokazujemo svoj prav, kritiziramo vse in vsakega, mislimo, da nas vsi izkoriščajo, pa noben nič ne daje v zameno in tako naprej.

Zato vam predlagam naslednje: kolikor je mogoče, utišajte svoj ego, utišajte svoj glas, ne prepirajte se, nasmehnite se, zmanjšajte nevoščljivost, zavist, ljubosumje in sovraštvo. Poskušajte odstraniti negativne misli pod imenom: »Ne«. Raje uporabljate besedi: »Ja«, »dobro«. Ko nekoga srečate, ga poskušajte razumeti, ne pa takoj začeti svojega jamranja in praznega blebetanja. Ne trošite dragocenih sekund svojega življenja za prepir in ukazovanje, spoštujte mnenje drugih. K njim, seveda, spadajo tudi vaši otroci.

PROGRAM  Abecede zdravja 1000 gibov

Zato se raje umaknite v gozd ali k svojim najlepšim rožicam, ki vas zmeraj potrebujejo in se veselijo srečanja z vami. Najdite »svoje skrivnostno mesto moči«, kjer boste imeli osebni mir. Energija pretočne vode odstranjuje vaše težke misli, zato priporočam realno priti k potočku in mu povedati svoje težave. In na ta način bo narava odstranila negativni psihični naboj iz vašega telesa.

Ko ste v gozdu, hribih, na morju ali travniku, prosim, pomislite, da ste delček narave, ki živi v naravi in zaradi narave. Zato se ji zahvalite, da vam lahko priskoči na pomoč vsak dan in vsako sekundo. Le prisluhniti ji morate. Vedno vas sliši in podpira po svojih najboljših močeh.

Predlagam vam celostni komplementarni Program ekonomije vitalne energije, zmanjšanje stresa in drugih dejavnikov, ki neposredno vplivajo na razvoj bolezni. Vsakemu je jasno, da narava pač brez vašega soglasja in dovoljenja ne bo utišala vašega egocentrizma, požrešnosti in grabežljivosti. Važna je vaša presoja.

Spomnite se pravila: manj kupuješ – manj imaš stroškov. Tukaj ste lahko ekonomični z denarno energijo. Postanite skromni. Kolikor je mogoče zmanjšajte svoje nakupe in finančne stroške.

Ljudje smo, kot vsa druga živa bitja, kolektivna bitja. Zato morate tudi vi najti svoje pravo mesto v skupinah ljudi: družine, družbe, države in v svetu. Ni skrivnost: če živiš le zase, ne občutiš popolnega zadovoljstva.

Obstaja zakon, ki pravi, da če želimo nekaj pridobiti, je najprej treba nekaj dati. Naj povem preprosto. Ko nekaj oddaš – se bo tebi stokrat vrnilo. In tukaj je prvi korak vaš.

Predlagam, da stopite ven iz svojega stanovanja ali hiše, pojdite med ljudi, pridite v društva, postanite volonterji, zapolnite dan skrbno enega za drugim. In kmalu boste presenečeni nad tem, da vam bodo ljudje, ki vas sploh niso poznali, dali najboljše darilo, svojo hvaležnost v obliki ogromne človeške energije. To sem osebno občutil v Sloveniji, kjer zdaj živim in kjer sem predlagal gibanje »Šola zdravja«. Sploh ne znam prešteti, koliko povratne hvaležnosti sem prejel. Zato poskušam narediti še več dobrega zaradi vas in drugih.

Za pridobivanje zračne energije poskusite biti najmanj eno uro dnevno na zraku v različnih vremenskih razmerah. Če niste sposobni teči, potem vam priporočam hojo. Dolžino sprehoda in hitrost tempa postopoma povečujte (minimum 30-60 minut dnevno).

Zaželeno je izvajanje telovadbe. Spoznajte Metodo 1000 gibov, ki razgibava vse dele telesa. Telovadbo je priporočljivo izvajati zjutraj v toku 30 minut. Bolj podrobno o vajah govorim v Zgodbi – Metoda 1000 gibov.

Med sprehodom sedite blizu dreves ali se celo uležite na travnik, seveda kadar je toplo zunaj. Sprostite se, pomislite o življenju v soglasju z naravo. Najdite kakšno rožico zase, saj pravijo, da za vsako bolezen roža raste.

Ko ste na sprehodu, osredotočajte svojo pozornost na vdih in izdih, saj s tem vnašate pljučno energijo in dragoceni kisik.

Pravilo: manj govori – več poslušaj.

Pogled na lepote narave vas bo navduševal in vam dal občutek enotnosti z naravo življenja, saj se v njej nahaja neskončni vir energije, ki jo boste rabili. Med uživanjem lepot narave, si lahko sebe predstavljate med meditacijo doma. Na ta način boste spet pridobili in ustvarjali osebni mir tudi doma. Zaželeno je spoznati biološke ritme narave in človeka. Če ste podhranjeni z energijo, jo je treba ekonomično razporediti v toku dneva. Zato prosim, zmanjšajte čas dela in fizičnih vsakodnevnih opravkov. Hkrati pa povečajte čas počitka.

Za pomoč določenim organom je potrebno upoštevati njihove ure maksimalne aktivnosti. Bolj podrobno o tem govorim v Zgodbi o jing in jang. Spoznajte akupunkturne meridiane telesa.

Pijte čisto vodo do 1-2 litra dnevno, vendar ne pred obrokom. Saj boste v nasprotnem primeru razredčili želodčni sok. Za ustvarjanje prehranske energije morate zagotoviti vnos prave hrane. Naprej morate izboljšati delovanje želodca in dvanajsternika. O tem bolj podrobno govorim v Zgodbi o prebavilih.

V poletnih dneh se kopajte v morju in jezerih. Saj voda zmeraj čisti telo in odstranjuje odvečno telesno toploto. Pri kopanju na morju si obvezno operite nos, usta, grlo z morsko vodo, spijte par požirkov vode. Vzemite steklenico z morsko vodo na zalogo in nadaljujte enake procedure vsakodnevno doma.

Odstranjujte svoje telesne balone, izboljšate pretočnost svojega telesa. Tako bo vaša energija lažje prišla do notranjega organa ali uda in ga nahranila. Bolj podrobno govorim o tem v Zgodbi o telesnih balonih.

Poskušajte dostaviti hrano in kisik svojim organom s pomočjo mišičnih vlakov, ki se nahajajo na telesnih progah. Bolj podrobno v Zgodbi o mišičnih vlakih.

Kolikor je mogoče masirajte telo ne le na bolečih delih, temveč tudi na prehodih trupa v okončine. Naredite shujševalno kuro, saj je znano, da telo potroši veliko energije, ko mora nositi težke kilograme.

Občasno ali redno izvajajte »gasilske akcije«, saj je znano, da večina bolezni nastane zaradi pregretosti in utopitve. Posledično se razvijajo različne infekcije. Enostavno umivanje telesa s hladno vodo ali namakanje udov osveži vašo kožo in sprosti telesno napetost.

Upam, da se vam zdi Program razumljiv in uporaben. V času uporabe Programa v praksi varčujte s svojo energijo in jo tudi stalno pridobivajte.

Mislim, da sem vam odgovoril na vprašanje, kako in kje pridobiti energijo.

Ne bodite leni in uspelo vam bo!

Delite naprej ...
Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja