Pouk 11 – 5. Površinska Sprednja Mišična Proga – DEL MASAŽE

 

Pravila za obdelavo mišične proge:

Pravilo 1. Potrebno je zmasirati celo progo, oziroma cel mišični vlak, da bi pomagali bolečemu mestu. Priporočam, da na nastalo situacijo gledate kot v navadnem življenju. Ko ste kupili karto za vlak, ste se verjetno že na začetku odločili, kam boste šli in vam je znano, katere postaje boste srečali na poti.

Vsak vlak ima svojo natančno določeno progo in ne pripelje vas vsak vlak do cilja. Nakup karte vam omogoča potovanje le do določene postaje na zemljevidu. Drugače pa je v telesu. V telesu nasploh ni priporočljivo iti le do ene izbrane postaje, zato naj povem še drugo pravilo.

Pravilo 2. Progo masiramo od začetka proge ali od njenega konca, saj po isti progi pelje vlak v obe strani.

Pravilo 3. Z rdečimi točkami so označene “postaje”, oziroma konec ene mišice in začetek druge mišice. Tukaj se nahajajo mišična narastišča. S starostjo mišica postane šibkejša, mišično narastišče postane bolj suho, trdo in občutljivo. Zato je treba “postaje” še posebej pridno masirati.

Pravilo 4. Mišični vlaki peljejo po svojih progah skozi mišični tunel. Tunel je označen z rdečimi pikami, mostiček pa z modro linijo. Zanimivo je vedeti, da različni ligamenti in kite pri narastišču mišice naredijo prave tunele, ki pogosto ustavljajo promet snovi in tekočin zaradi utesnitve.

Pravilo 5. Pogosto gre skozi tunel ena ali več mišičnih prog, zato je treba lokacijo tunelov natančno ugotoviti in pridno masirati.

Pravilo 6. Ko boste spoznavali mišične proge, boste ugotovili, da tam tečejo tudi akupunkturni meridiani.

Tako vam masaža mišičnih prog omogoča tudi dostavo energije v periferni del telesa.

Nasvete o progah iščite tukaj:

Sledite dr. Nikolay Grishin:
Trenutno živim in delam v Sloveniji 16 let. Spoznal sem že na tisoče ljudi po vsej državi. Zaradi našega skupnega dela v Šoli zdravja, sem obiskal daljne kotičke čudovite deželice – Slovenije. Povsod sem videl veliko srečnih in manj srečnih ljudi. Povsod sem opazil, da so preprosti ljudje bolj dojemljivi in spretni v svojih dejanjih, primanjkuje pa jim dojemljivosti in spretnosti pri ohranjanju svojega zdravja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja